Udhëheqësi: 'Vlerat Amerikane' duke u tallur sot edhe nga miqtë e SH.B.A.

Publikuar në Jan. 12, 2021, 1:36 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejid Ali Khamenei, duke iu referuar ngjarjeve të fundit në kryeqytetin e SHBA, tha se sot me 'vlerat Amerikane' tallen edhe miqtë e Uashingtonit.

"A e keni parë situatën në SH.B.A.? Kjo është demokracia e tyre dhe kjo është fiaskoja e tyre zgjedhore. Sot, SH.B.A. dhe 'vlerat Amerikane" tallen edhe nga miqtë e tyre, "tha Ajetullah Khamenei të Premten gjatë një fjalimi televiziv në përvjetorin e njerëzit e kryengritjes së Kumit kundër regjimit shtypës Pahlavi.

Fjalimi i Udhëheqësit të Revolucionit Islamik në përvjetorin e kryengritjes së 8 janarit 1978 (19 dhjetor) u mbajt çdo vit në prani të mijëra njerëzve nga Kumit në Hussainiyah të Imam Khomeini në të kaluarën. Por sot, ai ishte një transmetim televiziv pa njerëz të tjerë që ishin të pranishëm për shkak të pandemisë Covid-19.

Më poshtë është një fragment i deklaratave që Udhëheqësi bëri në këtë fjalim, sipas Khamenei.ir:

"Falënderoj Zotin dhe njerëzit e dashur të vendit tonë për lëvizjen e tyre epike në përkujtimin e përvjetorit të martirizimeve të të dashurve,  Sulejmani dhe Abu Mahdi. Unë gjithashtu falënderoj sinqerisht vëllezërit dhe motrat irakiane për pjesëmarrjen e tyre masive, mahnitëse në nderimin e këtyre dëshmorëve.

"A e keni parë situatën në SH.B.A.? Kjo është demokracia e tyre dhe kjo është fiaskoja e tyre zgjedhore. Sot, Sh.B.A dhe 'vlerat Amerikane" tallen edhe nga miqtë e tyre.

"SH.B.A. haptazi thotë se interesat e tyre kërkojnë paqëndrueshmëri në këtë rajon. SH.B.A. dëshironin të fillonin një luftë civile në Iran në vitin 2009 dhe tani Zoti i ka goditur ata me të njëjtën gjendje të vështirë në vitin 2021. Kaosi i fundit arriti një pikë ku anëtarët e Kongresit duhej të ikin nëpër tunele të fshehta.

"Në kundërshtim me SH.B.A., përfshirja e Iranit në rajon krijon stabilitet dhe ka për qëllim parandalimin e paqëndrueshmërisë. Kjo u provua në luftën kundër Daesh dhe të ngjashme. Përfshirja e Iranit në rajon është e përcaktuar dhe do të vazhdojë.

"Vendimi i mexhlisit dhe qeverisë së Iranit për të pasuruar uranium në 20% është plotësisht logjik dhe i mençur. Kur ata nuk i përmbahen asnjë prej angazhimeve të tyre të JCPOA, është e pakuptimtë që Irani t'i përmbahet të gjitha angazhimeve të tij. Nëse ata kthehen tek ai, kështu do të kërkesa jonë logjike është heqja e sanksioneve.

"Importimi i vaksinave të bëra në SHBA ose MB është i ndaluar. Ato janë plotësisht të pabesueshme. Nuk ka gjasa që ata të dëshirojnë të kontaminojnë kombet e tjera. Duke pasur parasysh përvojën tonë me furnizimet e gjakut të Francës të ndotura me HIV, vaksinat franceze nuk janë të besueshme as."Burimi : IQNA