Kurs Kur’anor Online për gratë në zhvillim e sipër në Naxhaf të Irakut

Publikuar në Jan. 9, 2021, 3:25 a.m.

Qendra e Kur'anit të Shenjtë e lidhur me Astanin (Kujdestarinë) e Xhamisë së Shenjtë të Imam Ali (a.s.) në Naxhaf, Irak, ka organizuar një kurs online të memorizimit të Kur’anit për gratë.

Sipas quran.imamali.net, Zaman Al-Ibrahimi, udhëheqësi i qendrës, tha se kursi filloi në fillim të vitit të ri akademik.

Regjistrimi për kursin përfundoi në pesë ditë dhe aftësitë dhe njohuritë kur'anore të aplikantëve u vlerësuan në gjashtë ditë.

Gjithsej 360 gra nga pjesë të ndryshme të Irakut, si dhe vende të tjera kanë marrë pjesë në programin arsimor Kur'anor.

Pjesëmarrësit praktikojnë memorizimin e Kur’anit dhe mësojnë se si të zgjidhin problemet në mënyrën e të mësuarit të Kur’anit përmendësh.

Kursi mbahet gjashtë ditë në javë përmes WhatsApp dhe do të duhen dy vjet për të përfunduar.

Aktivitetet kur'anore janë zhvilluar në mënyrë të konsiderueshme në Irak që nga përmbysja e ish-diktatorit Saddam Hussein në vitin 2003.

Ka pasur një trend në rritje të programeve Kur'anore të tilla si gara, seanca recitimi dhe programe edukative të mbajtura në vend në vitet e funditBurimi : IQNA