Krye kujdestari i AKR: Vrasja e Fakhrizadeh shenjë e dobësisë së Arrogancës Globale

Publikuar në Dhj. 1, 2020, 10:19 p.m.

Vrasja e Muhsen Fakhrizadeh, kreu i Organizatës së Inovacionit dhe Kërkimit Mbrojtës të Ministrisë së Mbrojtjes, është një shenjë e dëshpërimit dhe dobësisë së Arrogancës Globale përballë popullit iranian, thotë Hoj. Ahmad Marvi Kujdestari Kryesor i Astan Kuds Razavi.

Duke dënuar atentatin, Hoj. Marvi lëshoi ​​një mesazh, teksti i të cilit vijon:

Në Emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Dhe kurrë mos mendoni se ata që janë vrarë në rrugën e All-llahut si të vdekur. Përkundrazi, ata janë gjallë me Zotin e tyre, duke marrë furnizim (Kur’an, Al Imran: 169)

Vrasja e shkencëtarit revolucionar Mohsen Fakhrizadeh nga terroristë të mjerë është një tjetër shenjë e qartë e dëshpërimit të armiqve kundër arritjeve të popullit të madh iranian në mposhtjen e frontit të Arrogancës Globale. Akti tregon gjithashtu dobësinë e armiqve kundër progresit spektakolar të iranianëve në arritjen e niveleve të larta të shkencës dhe teknologjisë.

Ky shkencëtar besnik dhe revolucionar i cili kishte një prani efektive në fusha të ndryshme të përpjekjeve pas fitores së Revolucionit Islamik ishte ndër pionierët e zhvillimit shkencor në vend. Ai la shumë shërbime të qëndrueshme gjatë menaxhimit të tij edhe në Organizatën e Inovacionit dhe Kërkimit Mbrojtës të Ministrisë së Mbrojtjes.

Padyshim, përdorimi i armiqve të Iranit ndaj terrorit dhe terrorizmit, i cili ka filluar që nga ditët e para të fitores së lavdishme të Revolucionit Islamik, është për shkak të dobësisë dhe paaftësisë së fuqive arrogante kundër dinjitetit dhe autoritetit të kombit të madh të Iranit dhe Republika Islamike.       Ky krim brutal patjetër do të përgjigjet me vendosmëri nga Republika Islamike e Iranit.

Unë do të doja, që nga afërsia e Xhamise se Shenjtë të  Imam Rizait (a.s.)  të përgëzoja dhe të ngushëlloja martirizimin e këtij shkencëtari të mençur dhe të zellshëm tek Ajatollah Khamenei, familjes së tij, shoqërisë së madhe shkencore të vendit dhe gjithë publikut të gjerë.

Unë gjithashtu kërkoj më të mirën për dëshmorin Fakhrizadeh nga Zoti i Plotfuqishëm. Burimi : Astan Quds Razavi