Arabia Saudite mirëpret zgjedhjen e Hissein Brahim Taha si Sekretar i Përgjithshëm i OIC

Publikuar në Dhj. 1, 2020, 9:59 p.m.

Arabia Saudite mirëpriti zgjedhjen e Hissein Brahim Taha si Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) të shtunën.

"Mbretëria e Arabisë Saudite mirëpret emërimin e Z. Taha, duke përmbushur angazhimin e mëparshëm të Mbretërisë ndaj Grupit Afrikan dhe duke vepruar sipas statutit të organizatës në lidhje me zgjedhjen e Sekretarit të Përgjithshëm që pasqyron përfaqësimin e drejtë gjeografik, qarkullimin dhe mundësitë e barabarta midis vendeve anëtare , ”Tha Ministri i Jashtëm i Arabisë Saudite,  Princi Faisal bin Farhan në një deklaratë.

"Mbretëria Saudite ofron mbështetje të plotë për Sekretarin e Ri të Përgjithshëm që buron nga roli i saj aktiv në shërbimin e kauzave islamike në të gjithë botën," shtoi ministri.

Princi Faisal gjithashtu i uroi ish-ministrit të Punëve të Jashtme të Çadis  sukses në detyrat e tij dhe tha se:

"Mbretëria nuk do të kursejë asnjë përpjekje për të mbështetur" Taha gjatë mandatit të tij që do të fillojë në nëntor 2021.

Ministri i jashtëm i Mbretërisë falënderoi Sekretarin e Përgjithshëm aktual Youssef Al-Othaimin për përpjekjet e tij të mëdha si Sekretar i Përgjithshëm i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) të shtunën.Burimi : Arab News