Udhëheqësi thekson vazhdimin e Rrugës Shkencore të Dëshmorit Fakhrizadeh

Publikuar në Dhj. 1, 2020, 9:54 p.m.

Udhëheqësi publikoi  ​​mesazhin të shtunën, pas vrasjes së Shkencëtarit Bërthamor, të Mbrojtjes, Martirit Dr. Mohsen Fakhrizadeh.

Më poshtë është teksti i plotë i mesazhit, sipas khamnei.ir:

Me Emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Një nga shkencëtarët e shquar të vendit tonë në fushën bërthamore dhe të mbrojtjes - Dr. Mohsen Fakhrizadeh - është martirizuar nga mercenarë brutalë. Me përpjekjet e tij të mëdha, të qëndrueshme shkencore, ai sakrifikoi jetën e tij në rrugën e Zotit dhe statusi i lartë i martirizimit është shpërblimi i tij hyjnor.

Të gjithë administratorët përkatës duhet të vendosin seriozisht dy çështje thelbësore në agjendat e tyre: Së pari për të hetuar këtë krim dhe për të ndjekur penalisht vendosmërisht autorët e tij dhe komandantët e tij, së dyti për të vazhduar përpjekjet shkencore dhe teknologjike të dëshmorit në të gjithë sektorët ku ai ishte aktiv.

Unë i shpreh ngushëllimet e mia për këtë humbje dhe urimet e mia për martirizimin e tij familjes së tij të respektuar, komunitetit shkencor të vendit, si dhe kolegëve dhe studentëve të tij në sektorë të ndryshëm, dhe lus Zotin që të lartësojë gradën e tij.

Sejjid Ali Khamenei

28 Nëntor 2020