9 vdekje nga Corona, 1.936 raste të reja në Palestinë brenda 24 orësh

Publikuar në Dhj. 1, 2020, 9:28 p.m.

Ministria Palestineze e Shëndetësisë në Ramallah njoftoi të Premten se 9 vdekje, 1,936 raste të reja të koronavirusit dhe 719 rikuperime u regjistruan gjatë 24 orëve të fundit.

Ministria deklaroi në raportin ditor epidemiologjik të koronavirusit që shkalla e rikuperimit të koronavirusit arriti në 79.4 përqind ndërsa shkalla e infeksioneve aktive arriti në 19.7 përqind, dhe shkalla e vdekjes ishte 0.9% e të gjitha infeksioneve.

Ministria  shtoi se rastet e reja u shpërndanë si më poshtë: al-Khalil 137, Nablus 190, Betlehem 106, Qalqilya 57, Ramallah dhe Al-Bireh 122, Jenin 135, Jericho dhe Al-Aghwar 14, Salfit 14, Tulkarem 86, Tubas 75 , Rrethinat e Jeruzalemit 32 dhe Rripin e Gazës 922.

Ministria vuri në dukje se ka 57 pacientë të sëmurë në gjendje kritike që janë pranuar në njësitë e kujdesit intensiv, përfshirë  8 që janë vendosur në ventilator.

 Burimi : The PIC