Udhëheqësi: Armiq që kërkojnë të Çmontojnë بسیijun në Iran

Publikuar në Nën. 29, 2020, 5:25 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejid  Ali Khamenei lavdëroi Forcën Basij (mobilizim) të Iranit si një pasuri të madhe që armiqtë kërkojnë të shkatërrojnë.

Në një mesazh në përvjetorin e formimit të Basijit, Ajetullah Khamenei e përshëndeti atë si një trashëgimi madhore  të themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike Imam Homeini, një simbol i fuqisë kombëtare, dhe një ekspozitë e devotshmërisë, depërtimit dhe përpjekjes.

"Basij është pasuria e madhe e popullit  iranian dhe mbështetja e dhënë nga Zoti", tha Udhëheqësi në mesazhin, lexuar nga shefi i zyrës së tij ushtarake, Gjeneral Brigade Muhammad Shirazi, në një video konferencë të mërkurën me komandantët e Basijit.

Ajetullah Khamenei paralajmëroi se armiqtë e Iranit gjithmonë janë përpjekur të shpërbëjnë ose anulojnë forcën Basij, duke u kërkuar anëtarëve të Basijit të prishin komplotet e armiqve përmes mbështetjes tek Zoti dhe planifikimit.

Udhëheqësi gjithashtu nënvizoi kontributin e madh që Basij ka dhënë për të mbrojtur pavarësinë dhe stabilitetin e Iranit, duke thënë se Basij është një organizatë me reputacion në aktivitetet shkencore dhe teknologjike të shoqëruara me vlera shpirtërore, përgjegjësi dhe vetëbesim.

Basij është një forcë vullnetare paraushtarake e themeluar në vitin 1979 me urdhër të Imam Homeinit.

Forca përbëhet nga iranianë shpesh të rinj, të cilët kanë dalë vullnetarë, me një ndjenjë të fortë besnikërie si ndaj sistemit islam ashtu edhe besimeve fetare.Burimi : Tasnim News Agency