Udhëheqësi: Prania e Iranit në Rajon nuk ka asnjë lidhje me Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Gjermani

Publikuar në Nën. 28, 2020, 3:14 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah  Sejid Ali Khamenei lritikoi deklaratat e tri vendeve evropiane rreth pranisë së Iranit në rajon dhe programit të tij raketor.

"Prania e Iranit në rajon dhe çështja e raketave të Iranit nuk kanë asnjë lidhje me Mbretërinë e Bashkuar, Francë ose Gjermani, veçanërisht kur ata vetë posedojnë raketa bërthamore shkatërruese. Ata së pari duhet të ndryshojnë ndërhyrjen e tyre shkatërruese në rajon përpara se të thonë ndonjë gjë, "tha Udhëheqësi, duke iu drejtuar një takimi të Këshillit Suprem të Koordinimit Ekonomik në Teheran të martën, sipas khamenei.ir.

Takimi u mbajt me pjesëmarrjen e krerëve të tri degëve të pushtetit (gjyqësor, ekzekutiv dhe legjislativ) dhe anëtarëve të tjerë të këtij Këshilli në Hussainijen e Imam Khomeinit.

Në këtë takim, Udhëheqësi i Revolucionit Islamik gjithashtu tha se mënyra e vetme për të kundërshtuar sanksionet është "anulimi dhe kapërcimi i tyre", duke shtuar       "Ne e testuam atë mënyrë të heqjes së sanksioneve përmes negociatave një herë, por ishte e pafrytshme.

“Qëllimi i këtij takimi me krerët e tri degëve të pushtetit dhe anëtarët e Këshillit Suprem të Koordinimit Ekonomik ishte ofrimi i zgjidhjeve praktike për problemet ekonomike, zgjidhje që do të japin rezultate të shpejta me rezultate të prekshme në jetesën e njerëzve.

“Problemi ekonomik i vendit nuk ka të bëjë me të mos pasurit ose të mos diturit se çfarë qasje duhet të ndiqni. Përkundrazi, ajo që kërkohet është zell, guxim, përpjekje serioze dhe ndjekje.

“Ekzistojnë dy mënyra për të trajtuar sanksionet: 1) heqja e sanksioneve 2) anulimi dhe tejkalimi i tyre. Ne provuam opsionin e parë, duke hequr sanksionet, duke negociuar për disa vjet, por pa dobi. Opsioni i dytë mund të ketë vështirësi në fillim, por do të ketë një fund të favorshëm. "Burimi : IQNA