Faisal Mekdad u emërua ministri i ri i jashtëm i Sirisë.

Publikuar në Nën. 28, 2020, 2:50 a.m.

Presidenti sirian Bashar al-Assad në një dekret të Dielën e emëroi Mekdad si diplomatin më të lartë të vendit arab.

Ajo erdhi pas vdekjes së ministrit të jashtëm për një kohë të gjatë Wali Muallem më parë këtë muaj.

Asad gjithashtu emëroi Bassam al-Sabbaq si përfaqësuesin e ri të përhershëm të Sirisë në Kombet e Bashkuara.

Ish përfaqësuesi i përhershëm i Sirisë në Kombet e Bashkuara në New York, Bashar al-Ja’afari, u emërua zv / ministri i jashtëm.

Mekdad, 66 vjeç, filloi një karrierë në Ministrinë Siriane të Punëve të Jashtme dhe Mërgimtarë në 1994 dhe ka qenë zëvendësministër i Jashtëm që nga 2006.

Ai ishte përfaqësuesi i përhershëm i vendit të tij në OKB nga 2003 deri në 2006 para se të bëhej zv / ministër i jashtëm. Mekdad shoqëroi Muallem në shumicën e takimeve dhe konferencave.

Ai lindi në vitin 1956 në fshatin Ghasam i cili shtrihet në provincën jugore të Daraa.

Diplomati i lartë sirian ka një doktoraturë në letërsinë angleze nga Universiteti Charles në Pragë.