41 kolonë e përdhosin Xhaminë Al-Aksa nën mbrojtjen e policisë

Publikuar në Nën. 22, 2020, 12:34 a.m.

Dhjetëra kolonë hebrenj të shoqëruar nga oficerë policie të mërkurën në mëngjes përdhosën Xhaminë Al-Aksa në Jerusalemin e pushtuar.

Sipas Administratës Islamike të Fakefit në Jerusalem, 41 kolonët hynë në Xhami përmes Portës së saj Maghariba në grupe dhe në mënyrë provokuese bënë xhiro nëpër oborret e saj nën rojen e policisë.

Xhamia Al -Aksa është e ekspozuar ndaj përdhosjes ditore nga kolonët hebrenj dhe forcat e policisë në mëngjes dhe pasdite përveç të Premteve dhe të Shtunave.

Policia izraelite mbylli Portën al-Maghariba, e cila përdoret nga hebrenjtë për të hyrë në Xhami, në 10:30 të mëngjesit pasi kolonët përfundojnë turnet e tyre në mëngjes në vendin e shenjtë. Më vonë pasdite, e njëjta portë rihapet për turne në mbrëmje nga kolonët.

Gjatë pranisë së kolonëve brenda kompleksit të Xhamisë, vendosen kufizime të hyrjes për besimtaret myslimanë në hyrjet që çojnë në Xhami dhe lejet e tyre u konfiskohen derisa të largohen nga vendi i shenjtë.Burimi : The PIC