Zyrtarët iranianë dhe azerbajxhanas theksojnë bashkëpunimin shkencor

Publikuar në Nën. 18, 2020, 3:57 a.m.

Atasheu Kulturor i Iranit në Republikën e Azerbajxhanit Korbanali Poormarjan takoi Agil Shirinov, rektorin e Institutit të Teologjisë së Azerbajxhanit në Baku.

Në takim, të dy palët theksuan rëndësinë e zhvillimit të bashkëpunimit shkencor dhe ndërveprimit midis Iranit dhe Azerbajxhanit, veçanërisht në fushën e teologjisë dhe shkencave islamike.

Purmarjan shtjelloi statusin e shkencave humane dhe fetare në universitetet e Iranit dhe shprehu gatishmëri për bashkëpunim në fusha të ndryshme me institutin me bazë në Baku.

Shirinov, nga ana e tij, iu referua veprimtarive të institutit dhe tha se ai mirëpret kontributin e studiuesve iranianë në ato aktivitete veçanërisht duke dërguar punime në gjuhët angleze, arabe dhe azere.

Ai gjithashtu vuri në dukje se mësimi i gjuhës perse do të jetë pjesë e programeve arsimore të institutit që nga viti i ardhshëm, duke shtuar se do të ishte një hap pozitiv drejt zhvillimit të lidhjeve midis dy vendeve.

Nisur me 17 Shtator 2018, Instituti Teologjik i Azerbajxhanit është një institucion i arsimit të lartë Azerbajxhan i specializuar në teologji. Ajo operon nën drejtimin e Komitetit Shtetëror për Punë me Organizatat Fetare të Republikës së Azerbajxhanit.

Aktualisht, tri departamente dhe një fakultet përbëjnë institucionin.Burimi : IQNA