Amerikanët, Evropianët ndër përdoruesit e parë të Bibliotekës Dixhitale AQR

Publikuar në Nën. 18, 2020, 2:35 a.m.

Pas iranianëve, përdoruesit nga Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara dhe Franca janë ndër grupet e para që vizitojnë Bibliotekën Dixhitale të Astan Quds Razavi, thotë menaxheri i bibliotekës Ali Zarrabi.

Zarrabi iu referua zgjerimit të shërbimeve të bibliotekës gjatë pandemisë së koronavirusit duke thënë: "Faqet e portalit të bibliotekës janë vizituar mbi 87 mijë herë ndërmjet marsit të kaluar dhe tetorit".

Ai gjithashtu renditi përdoruesit nga Iraku, Afganistani, Gjermania, Jordania, Britania dhe Rumania që vijnë më pas në listën e vizitorëve të shpeshtë të Bibliotekës Dixhitale të AQR-së.

Me më shumë se një dekadë performance, Biblioteka Dixhitale e AQR është një nga bibliotekat më të famshme virtuale në vend. Ajo ka mbledhur dhe dixhitalizuar disa milion burime informacioni bazuar në metodat shkencore të dixhitalizimit.

Burimet e informacionit të Bibliotekës Dixhitale të AQR-së pa asnjë çështje të së drejtës së autorit janë drejtpërdrejt të disponueshme për studiuesit në të gjithë botën në www.digital.aqr.ir. Punime të tjera që janë nën protokollet e së drejtës së kopjimit janë në dispozicion vetëm përmes stacioneve të studimit të qendrës.Burimi : Astana Quds Razavi