Seminar për të Diskutuar Karakteristikat e Kopjeve të Famshme të Kur'anit të epokës Mamlukëve në Egjipt

Publikuar në Nën. 16, 2020, 1:54 a.m.

Një seminar është planifikuar të mbahet më 18 nëntor për të diskutuar tiparet e kopjeve më të famshme të Kur’anit që datojnë që nga epoka e Mamlukëve në Egjipt.

Sipas albawabhnews.com, Muzeu Muhamed Nagy i Egjiptit do të mbajë seminarin me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Artit Islam.

"Zbukurimet dhe Pikturat e Periudhës Mamluk" është titulli i seminarit, i cili do të fillojë në 10 të mëngjesit me orën lokale të mërkurën.

Adel Mohammad Hassan Ali, artist dhe dizajner mysliman nga Egjipti, do të jetë ndër pjesëmarrësit kryesorë në program.

Gjatë seminarit do të mbahet edhe një punëtori mbi metodën e ndriçimit dhe zbukurimeve në epokën e Mamlukëve.

Dita Ndërkombëtare e Artit Islamik u shpall në sesionin e 40-të të Konferencës së Përgjithshme të UNESCO-s në vitin 2019 dhe zhvillohet çdo vit më 18 nëntor. Ajo synon të rrisë ndërgjegjësimin e shprehjeve artistike të së kaluarës dhe bashkëkohore të Islamit, dhe kontributin e kulturës përmes Artit Islamik te civilizimi.

Sulltanati Mamluk ishte një mbretëri mesjetare që shtrihej në Egjipt, Levant dhe Hixhaz që u vendos si një kalifat.       Ajo perfundoi nga përmbysja e dinastisë  Ejubbive deri në pushtimin osman të Egjiptit në 1517.Burimi : IQNA