Garat Vjetore të Kur'anit në Ukrainë do të mbahet gjatë fundjavës

Publikuar në Nën. 16, 2020, 12:41 a.m.

Edicioni i këtij viti i Garave Vjetore të Kur'anit në Ukrainë do të organizohet në fundjavë.

Sipas faqes së internetit të Ukrania Press, Bordi i Edukimit të Kur’anit të Ukrainës do të zhvillojë konkursin në bashkëpunim me Zyrën e Çështjeve Fetare Myslimane.

Myslimanët ukrainas si dhe myslimanët që banojnë në republikat e tjera të ish Bashkimit Sovjetik mund të marrin pjesë në konkurs.

Xhamia e Qendrës Kulturore Islame të Kievit do të presë ngjarjen Kur'anore të Shtunën dhe të Dielën, 14-15 nëntor.

Pjesëmarrësit do të garojnë në memorizim.in e Kur’anit në nivele të ndryshme.

Ukraina është një shtet evropian i cili u bë i pavarur pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik në vitin 1991.

Sipas vlerësimeve zyrtare, 500,000 myslimanë jetojnë në Ukrainë, por disa thonë se numri është mbi 1.5 milionBurimi : IQNA