Trupat irakiane arrestojnë dy terroristë të Daesh-it në Diyala

Publikuar në Nën. 4, 2020, 3:31 a.m.

Forcat irakiane të sigurisë arrestuan dy terroristë të Daesh-it  në Diyala pas një ofensivë për të ndjekur autorët pas një masakre të fundit në provincën lindore.

Dy nga autorët e masakrës Al-Khailania në Diyala u arrestuan, thanë të hënën shërbimet e inteligjencës të Ministrisë së Brendshme Irakene.

"Nën mbikëqyrjen e Ministrisë së Brendshme, shërbimi i inteligjencës kreu një operacion që rezultoi në arrestimin e dy terroristëve që morën pjesë në masakrën Al Khailania, rrethi Al-Miqdadiyah, në të cilin Shejh Ali Fadel Al-Kaabi dhe katër anëtarët e familjes së tij u vranë ", tha një deklaratë nga ministria, raportoi Shafaq News të hënën.

"Të dy të arrestuarit ishin anëtarë të Daesh-it dhe do të referohen në gjyqësor për hetim dhe përgjegjësi," shtoi ajo.

Më 28 tetor, terroristët vranë pesë anëtarë të një fisi irakian, përfshirë shejhun , në rrethin Al-Miqdadiyah, Diyal.Burimi : Tasnim News Agency