Udhëheqësi: Emeroi Klerikun e Lartë si Anëtar i Ri i Këshillit të Gardës të Iranit

Publikuar në Nën. 4, 2020, 3:28 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejid Ali Hamenei emëroi Hojat-ol-Islam Ahmad Khatami si një anëtar të ri të Këshillit të Kujdestarëve të Iranit.

Pas dorëheqjes së Ajatollah Mohammad Yazdi nga këshilli për shkak të pleqërisë, Udhëheqësi emëroi Hojat-ol-Islam Khatami si një anëtar të trupit mbikëqyrës të Dielën.

"Duke pasur parasysh dorëheqjen e Ajatollah Haxhi Shejh  Muhammad Yazdi nga Këshilli i Ruajtësit për shkak të paaftësive fizike dhe pleqërisë pas një kohe të gjatë të pranisë së vlefshme në përgjegjësi të ndryshme në Republikën Islamike si dhe anëtarësimit në Këshillin e Kujdestarit, unë ju caktoj ju si një anëtar i Guardian Këshilli ”, tha Ajetullah Khamenei në një dekret.

Udhëheqësi gjithashtu vlerësoi përpjekjet e Ajetullah Yazdi-t dhe shpresoi për suksesin e Këshillit të Kujdestarit dhe Huxhat-ul-Islam Khatami.

Këshilli i Ruajtësit është një këshill me 12 anëtarë me mandat kushtetues, i ngarkuar për të siguruar pajtueshmërinë e legjislacionit të miratuar nga parlamenti me kriteret e Islamit dhe Kushtetutës.Burimi : IQNA