Inkursione të IOF, arrestime në Bregun Perëndimor dhe Jerusalem

Publikuar në Tet. 18, 2020, 2:26 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF) natën e kaluar dhe në të gdhirë të enjten rrëmbyen disa shtetas palestinezë në Bregun Perëndimor dhe Jerusalem, mes përleshjeve në disa zona.

Sipas burimeve lokale në Jerusalem, oficerët e policisë izraelite sulmuan dhe rrëmbyen një të ri me emrin Dawoud Katina në Qytetin e Vjetër.

Forcat e policisë izraelite sulmuan gjithashtu qytetin Anata dhe rrethin Issawiya në Jerusalem, pa arrestime të raportuara.

Në Bregun Perëndimor, IOF sulmoi qytetin Sebastia në veri të Nablusit dhe rrëmbeu dy të rinj të identifikuar si Ayham Akel dhe Shahed Kayed pasi i sulmuan fizikisht.

Ndërkohë, IOF sulmoi qytetin Tubas dhe qytetin Tayasir, shkatërroi shtëpitë dhe u përlesh me të rinjtë vendas.

Në Betlehem, IOF rrëmbeu tre të rinj gjatë fushatave në kampin e refugjatëve Aida dhe zonën qendrore të qytetit.

IOF gjithashtu sulmoi lagje të ndryshme në qytetin al-Khalil dhe u dha dy qytetarëve thirrje për marrje në pyetje nga Shin Bet.

Një tjetër qytetar mori një thirrje të ngjashme gjatë një fushate të IOF në qytetin Dura, në jug të al-Halil.Burimi : The PIC