Policia izraelite okupuese të mërkurën në mbrëmje rrëmbeu një djalosh, qytetar i Jerusalemit, pasi e brutalizoi atë në Qytetin e Vjetër, Jerusalem, Al-Kuds

Publikuar në Tet. 16, 2020, 12:34 a.m.

Pamjet  e videos  të qarkulluara në mediat sociale treguan dy  oficer policie që sulmojne fizikisht një të ri lokal të quajtur Dawoud Qatina në zonën Bab al-Majles pranë Xhamisë Al-Aksa.

I riu u ndalua dhe u tërhoq në një qendër ndalimi policie në qytetin e shenjtë.

Qyteti i Vjetër i Jerusalemit ka parë një bllokim të policisë për disa javë me akuzat për luftimin e përhapjes së koronavirusit. Sidoqoftë, policia lejoi grupet hebraike dhe kolonët të festonin raste fetare në Qytetin e Vjetër dhe të ndotnin Xhaminë Al-Aksa në baza ditore gjatë asaj periudhe.Burimi : The PIC