Astan Kuds Razavi me Pelegrinazh Virtual mes Pandemisë

Publikuar në Tet. 16, 2020, 12:30 a.m.

Astan Kuds Razavi - kujdestaria e shenjtërores së shenjtë të Imam Rizait (a.s)  - nxiti adhuruesit e Ehl-ul-Bejtit (a.s.) që të bënin Zijaret (pelegrinazhin) në internet në vend që të udhëtonin në Mashhad për të vizituar Xhaminë.

Në një deklaratë, zyra e marrëdhënieve me publikun e Astanit vuri në dukje se qyteti i shenjtë i Mashhadit çdo vit pret një numër të madh pelegrinësh gjatë ditëve të fundit të hixhrit hënor të muajit Safar, të cilat shënojnë rastet e trishtueshme të përvjetorit të vdekjes së Profetit Muhammed (a.s.)  dhe përvjetorin e martirizimit të Imam Hassanit (a.s.)  dhe Imam Rezait  (a.s.).

Këtë vit, megjithatë, duke pasur parasysh kushtet e veçanta të krijuara nga shpërthimi i koronavirusit dhe duke marrë parasysh paralajmërimet e Shtabit Kombëtar të Luftës së Koronavirusit, besimtarët këshillohen të bëjnë Zijaret  virtualisht, shtoi ai.

Astan Kuds Razavi  shpreson së shpejti mund të presë pelegrinë me të gjitha kapacitetet e saj pas përfundimit të pandemisë.

Numri ditor i vdekjeve nga infeksioni i koronavirusit në Iran ka tejkaluar 200 ditët e fundit, ndërsa numri i përgjithshëm i rasteve që nga shpërthimi i sëmundjes në vend ka tejkaluar 500,000.

Më shumë se 29,000 pacientë me COVID-19 kanë vdekur në Iran që nga muaji shkurt 2020.