Studiuesi i Kur'anit, italiani, Massimo Campanini vdes në moshen 66 vjec

Publikuar në Tet. 16, 2020, 12:27 a.m.

Ai vdiq disa ditë më parë pas një sëmundje të gjatë, sipas Al Jazeera Arabisht.

UCOII, një nga shoqatat kryesore Islame Italiane, lëshoi ​​një mesazh ngushëllimi, duke u bërë thirrje të gjithë muslimanëve që të luteshin për shpirtin e ndjerë.

Campanini lindi në Millan, Itali më 3 nëntor 1954.

Ai ishte një mendimtar, dijetar dhe filozof i cili zhvilloi kërkime të gjëra në fushën e filozofisë islamike, historisë dhe shkencave dhe Kuranit të Shenjtë.

Pasi bleu një përkthim italisht të Kur'anit gjatë një udhëtimi në Egjipt në 1981, ai u inkurajua të mësonte arabisht dhe të studionte kulturën islamike.

Duke dhënë mësim në universitetet e Urbinos, Napolit dhe Trentos, ai shkroi një numër të madh librash dhe artikujsh mbi Islamin, Kuranin dhe filozofinë islamike.

Botimet e tij të fundit përfshijnë Kuranin: Interpretimet Moderne Myslimane (Routledge, 2011) dhe Perspektivat Filozofike mbi Përmbledhjen Kur'anore Moderne (2016).ë Kur’anin:  Interpretimet Moderne Myslimane (Routledge, 2011) dhe Perspektivat Filozofike mbi Përmbledhjen Kur'anore Moderne (2016).

Përktheu nga anglishtja:

Mexhid Yvejsi, Gjakovë