Shejh Sabriu paralajmëron për përpjekjet e Izraelit për të pushtuar zona të Xhamisë Al-Aksa

Publikuar në Tet. 13, 2020, 4:23 a.m.

Shejh Ekrima Sabri, kreu i Këshillit të Lartë Islamik në Jeruzalemin e Pushtuar, ka paralajmëruar përpjekjet e Izraelit për të kontrolluar dhe pushtuar zona të veçanta të Xhamisë Al-Aksa.

Në një njoftim për shtyp të shtunën, Shejh Sabri akuzoi regjimin pushtues  izraelit  se "ka punuar në shkëputjen e lidhjeve të muslimanëve me Xhaminë  Al-Aksa dhe mashtrimin e kolonëve duke besuar se Palestina është toka që hebrenjtë meritojnë dhe se tempulli do të ndërtohet në rrënojat e Aksës në mënyrë që të tërheqin më shumë migrantë hebrenj të jetojnë në Palestinë. ”

"Xhamia Aksa ka jetuar për tre javë në pikëllim për shkak të vendimit të okupimit për të parandaluar adhuruesit [muslimanë] të hyjnë në të për lutje me pretekstin e koronavirusit, të cilin pushteti  (Izraeli) po përdor për të mbuluar qëllimet e tij për të Judaizuar Jerusalemin , ”Tha zyrtari i Jerusalemit.

"Zjarri i Xhamisë Aksa nuk është shuar dhe masakrat kundër saj janë kryer në mënyrë të përsëritur dhe në forma të shumëfishta, përmes dëbimit, ndalimit, kontrolleve të identitetit dhe masave të tjera që ndiqen nga pushtimi kundër Jerusalemit për të zbrazur Xhaminë  Al-Aksa nga njerëz ”, tha ai.Burimi : The PIC