Udhëheqësi: Propaganda e SHBA buron nga prapambetja në të menduarit racional

Publikuar në Tet. 13, 2020, 4:21 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejid Ali Khamenei nënvizoi pavlefshmërinë e propagandës së përhapur nga SH.B.A. në lidhje me objektet raketore të Iranit dhe aftësitë rajonale.

Ceremonia e përbashkët e diplomimit për kadetët që studiojnë në akademitë e Forcave të Armatosura të Republikës Islamike të Iranit, u mbajt të hënën përmes një video-konference midis Imam Khamenei - Komandantit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura - dhe komandantëve dhe njësive të caktuara ushtarake të cilët ishin të pranishëm në ngjarje.

Ngjarja u mbajt në Akademinë e Oficereve ‘Imam Ali (a.s.)  me të pranishëm vetëm një numër njësish shembullore nga Ushtria, Trupat e Gardës dhe Policia e Republikës Islamike të Iranit për shkak të kushteve të veçanta të shkaktuara nga mbizotërimi i COVID-19.

Më poshtë janë fragmente të deklaratave që Imam Hhamenei bëri në fjalën e tij në këtë ceremoni, sipas khamenei.ir:

"Studimi në Akademitë e Forcave tona të Armatosura është një nga veprimet më fisnike dhe me vlerë. Pse? Sepse Forcat e Armatosura garantojnë sigurinë e vendit. Siguria është një element jetik. Pa të, të gjitha vlerat e tjera të rëndësishme si arsimi, drejtësia, mirëqenia dhe të ngjashme janë ndërprerë.

"Përveç sigurimit të sigurisë, Forcat tona të Armatosura kryejnë detyra të tjera të rëndësishme në shërbim të kombit, si infrastrukturore ashtu edhe në shërbimet shëndetësore. Në rastin e COVID-19, Forcat e Armatosura me të vërtetë kanë dalë përpara.

"Tre shtyllat e Forcës Kombëtare të Iranit: 1) Stabiliteti ekonomik; 2) Konsolidimi kulturor dhe qëndrueshmëria; 3) Fuqia e mbrojtjes.   Nëse kombet nuk kanë fuqi mbrojtëse, agresorët si SH.B.A. dhe të tjerët nuk do t'i lënë të qetë. Ju mund të shikoni se si sulmohen sot disa vende.

"Në disa raste armiku fsheh kërcënimin e tij ushtarak për t'u befasuar, ndonjëherë e ekzagjeron kërcënimin e tij 10 herë mbi të për të trembur objektivin e tij. Duhet parë një kërcënim në madhësinë e tij të vërtetë. Ne gjithashtu duhet të identifikojmë dhe forcojmë potencialet tona. (" Përgatituni kundër atyre çfarë forcë mund të bëni, ‘ Kurani 8:60.’

"Këta banditë amerikanë që flasin në mënyrë të pamatur dhe të palogjikshme, përhapin propagandë në lidhje me objektet tona raketore dhe aftësitë rajonale që janë në progres me llogaritjet e sakta. Kjo propagandë dhe trazira buron nga prapambetja e tyre në të menduarit racional."

"Ne kemi probleme ekonomike që janë të gjitha të zgjidhshme. Ilaçi i këtyre problemeve është mbështetja në prodhimin e brendshëm dhe heqja e boshllëqeve të tilla si kontrabanda, importet e pamatura  dhe korrupsioni financiar. Këto boshllëqe parandalojnë përpjekjet e bëra për të arritur rezultatet e dëshiruara."Burimi : IQNA