libDijetarët muslimanë, fraksionet palestineze denoncojnë marrëveshjet e normalizimit

Publikuar në Tet. 11, 2020, 2:48 a.m.

Studiuesit myslimanë dhe fraksionet palestineze dënuan edhe një herë me forcë marrëveshjet e normalizimit midis disa shteteve arabe dhe Izraelit.

Në një Konferencë Ndërkombëtare në Rripin e Gazës, ata gjithashtu theksuan se marrëveshjet nuk kanë minuar vullnetin e Palestinezëve për të rezistuar kundër pushtimit Izraelit.

Studiuesit myslimanë së bashku me udheheqesit e frakcioneve palestineze kundershtuan Marreveshjen në Rripin e bllokuar të Gazës dhe normalizimin midis Emirateve të Bashkuara Arabe, Bahreinit dhe Izraelit duke i përshkruar ato si një tradhti të gjithanshme.

Ata thanë se normalizimi i lidhjeve me Izraelin është një krim i pafalshëm, njoftoi Press TV.

Pjesëmarrësit nga disa vende myslimane morën pjesë në ngjarje përmes lidhjes satelitore të martën.

Marrëveshjet e normalizimit të ndërmjetësuara nga SH.B.A. u nënshkruan në Shtëpinë e Bardhë në 15 Shtator.

Grupet palestineze të rezistencës thonë se marrëveshjet nuk do të dëmtojnë vullnetin e tyre për të luftuar okupimin.

Më vonë gjatë ditës udhëheqësit e fraksioneve palestineze morën pjesë në një festival dixhital për shkak të pandemisë së koronavirusit për të shënuar 33 vjetorin e lëvizjes Palestineze të Xhihadit Islamik.

Lëvizja organizoi festivalin dixhital me titull "Jerusalemi al-Kudsi është destinacioni ynë" përmes platformave të mediave sociale. Ziyad al-Nakhala, Sekretari i Përgjithshëm i Xhihadit Islamik iu drejtua të pranishmëve përmes lidhjes satelitore.

Gjatë fjalës së tij al-Nakhala kundershtoi marrëveshjen e normalizimit dhe u zotua të vazhdojë të gjitha format e rezistencës kundër regjimit izraelit.

Palestinezët e konsiderojnë normalizimin me Izraelin si një tradhti ndaj kauzës së tyre dhe një goditje në përpjekjen e tyre për liri.

Vëzhguesit thonë se normalizimi i lidhjeve me regjimin izraelit vetëm do të inkurajojë Tel Avivin që të shkelë më tej të drejtat e popullit palestinez të shtypur.Burimi : IQNA