Imam Huseini (a.s.) i përket të gjitha feve

Publikuar në Tet. 11, 2020, 2:46 a.m.

Në një uebinar të specializuar për Bukuritë e Arbainit nga Perspektiva e Feve të organizuar nga Organizata Shkencore dhe Kulturore e Astan Quds Razavi, Fondacioni Islamik i Kërkimit dhe Federata Botërore e KSIMC, udhëheqësi shpirtëror i komunitetit Brahman Hindu deklaroi se dashuria dhe përkushtimi i Imam Huseinit (a.s.) nuk mund të kufizohet në kufijtë dhe fetë.

“Asgjë në këtë botë nuk është e përhershme, megjithatë ajo që nuk ka ndryshuar deri më tani në këtë botë është dashuria dhe përkushtimi ndaj Imam Huseinit sepse ai është një e vërtetë dhe e vërteta është e pandryshueshme. Me martirizimin e Imam Huseinit, rruga e së vërtetës u ndriçua në mënyrë që drita e së vërtetës të mos shuhet kurrë ", tha Sheri Acharia Pramud Krishnam.

Ai vuri në dukje se njohja e Imam Huseinit (a.s.) është pa marrë parasysh gjuhën, racën dhe fenë dhe ai është në zemër të gjithë botës, duke shtuar, "Unë jam një Hindu; Unë nuk jam i lidhur me Iranin dhe vendet e tjera myslimane, por jam i interesuar për Imam Huseinin. Ai është burimi i dashurisë, njohurisë dhe virtytit. ”

“Ndihma dhe shërbimi për të shtypurit, dhe dashuria dhe besimi janë pjesë e fesë të theksuara në të njëjtën mënyrë në të gjitha fetë.      Imam Huseini luftoi për të ringjallur fenë e tij dhe, në këtë mënyrë, ai ishte fitimtar sepse u bë i pavdekshëm, "komentoi ai.

Christopher Klohesi, Peshkopi Katolik i Afrikës së Jugut dhe autor i disa librave për Hazreti Fatimen (r.a.), gjithashtu në këtë uebinar theksoi se “nëse doni paqe, duhet të përpiqeni të vendosni drejtësi dhe njerëzit fetarë gjithmonë përpiqen ta arrijnë këtë. drejtësia ”.

“Imam Huseini dhe Hz. Zainab janë modele të shkëlqyera në vendosjen e paqes dhe drejtësisë; sepse me ndihmën hyjnore morën pjesë në një betejë të madhe dhe luftuan për drejtësi dhe paqe. Fjalët dhe predikimet e Hazret Zainab në Kufa, si dhe në oborrin e Jezidit, shprehën njohuritë e saj dhe skena e Qerbelasë është plot me mësime të ndryshme për njerëzimin, ”tha ai.

Fjalia e famshme e Hazrete  Zainabes, Unë nuk shoh asgjë përveç bukurisë është një nga njohuritë më të bukura dhe më të forta dhe një nga fjalët më të mira në lidhje me incidentin Ashura, dhe në fakt fjalët më domethënëse në incidentin Ashura përmblidhen në këtë fjali.

Ipeshkvi më tej iu referua fjalimit të Hazret Zainabes  midis njerëzve të Kufa dhe deklaroi:

"Në fjalimin e saj të parë, ajo filloi me lavdërimin e Zotit dhe më pas qortoi njerëzit që martirizuan nipin e Profetit Muhammed (a.s.).

"Në asamble me rastin e fitores në Betejën e Qerbelas, Ibn Ziad mblodhi robërit atje dhe iu drejtua Hazret Zainabes  që" Faleminderit Zotit që Ai ju turpëroi dhe ato që thatë doli të ishin false "    Faleminderit Zotit që na bëri nga familja e Profetit, e cila është e paster nga të këqijat, '"vërejti ai.

Hazret Zainabja me këto fjalë, si përfaqësuese e të gjithë Imamëve të pagabueshëm, i dha një përgjigje të ashpër Ibn Ziadit dhe shokëve të tij dhe u dha një goditje fatale.Burimi : Astan Quds Razavi