Konsulli i përgjithshëm amerikan takon shefin e OIC në Xheddah

Publikuar në Tet. 11, 2020, 2:39 a.m.

Dr. Yousef Al-Othaimeen, sekretari i përgjithshëm i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik, priti Ryan M. Gliha, konsullin e përgjithshëm të SHBA në Jeddah. (SPA)

OIC të hënën vlerësoi vigjilencën e agjencive marokene të sigurisë dhe mënyrën se si ata shpërbënë me sukses një qelizë terroriste në Tangiers

Ryan M. Gliha, konsulli i përgjithshëm i SHBA në Jeddah, i bëri thirrje sekretarit të përgjithshëm të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik, Dr. Yousef Al-Othaimeen, në zyrën e tij të hënën.

Gliha është gjithashtu përfaqësuesi zyrtar amerikan në OIC. Gjatë takimit, ata diskutuan dialogun strategjik OIC-SH.B.A. dhe hulumtuan perspektivat për një bashkëpunim më të madh. Ata pohuan dëshirën e ndërsjellë për të rritur marrëdhëniet dypalëshe dhe dialogun konstruktiv.

SH.B.A. angazhohet me OIC në fushat kryesore me përparësi rajonale dhe multilaterale dhe kërkon të ndërtojë partneritete në fusha me interes të përbashkët.

Të dy palët punojnë në veprimtaritë e zgjidhjes së konflikteve në rajone të ndryshme, duke kërkuar të identifikojnë zgjidhje paqësore për mosmarrëveshjet.

SH.B.A. gjithashtu punon me organizatën për të ndërtuar mbështetje ndërkombëtare për të kundërshtuar ekstremizmin e dhunshëm.

OIC të hënën vlerësoi vigjilencën e agjencive marokene të sigurisë dhe mënyrën se si ata shpërbënë me sukses një qelizë terroriste në Tangiers.

OIC tha se mbështeste të gjitha masat anti-terrorizëm të marra nga MarokuBurimi : Arab News