Imam Khamenei: Kujtesa e dëshmorëve gjithnjë na jep shpresë, guxim

Publikuar në Shta. 28, 2020, 2:14 a.m.

Imam Khamenei, Udhëheqësi Suprem i Revolucionit Islamik, lëshoi ​​një mesazh me rastin e Javës së Mbrojtjes së Shenjtë dhe Ditës së Nderimit të Martirëve dhe Veteranëve. Më poshtë është teksti i plotë i mesazhit të tij.

    

Në Emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Kalimi i kohës nuk ka qenë në gjendje dhe kurrë nuk do të jetë në gjendje të fshijë kujtimin e nderuar të dëshmorëve të dashur nga kujtesa e popullit  iranian.

Ky nder i ndritshëm do të zbukurohet  gjithnjë me titullin e martirizmit dhe me kujtimin e dëshmorëve.

Kjo kujtesë historike do t'u japë gjithmonë brezave tanë të ardhshëm shpresë, ambicie dhe guxim për të ndërmarrë hapa të fortë dhe të vendosur drejt qëllimeve të larta dhe të mos kenë frikë nga armiqësia e djajve të ngordhur të botës.

Aleanca e drejtësisë dhe së vërtetës do të fitojë fitore të mëdha me këtë fuqi dhe ndihmen Hyjnor, me dëshirën e Zotit.

Sejjid Ali Khamenei

24 shtator 2020