Forcat Pushtuese Izraelite konfiskuan buldozerin në fshatin Dumes ne Bregun Perendimor

Publikuar në Shta. 23, 2020, 12:46 a.m.

Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF) konfiskuan të dielën një buldozer në pronësi të Palestinës në fshatin Duma, në jug të Nablusit.

Ghassan Daghlas, zyrtari palestinez i ngarkuar me dosjen e zgjidhjes, tha se  Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF)  përvetësuan buldozerin ndërsa po punonte në një rrugë bujqësore në ndërtim në zonën al-Dahrat të fshatit.

Fshati Duma është i rrethuar nga shumë vendbanime ilegale dhe baza ushtarake dhe i ekspozuar ndaj sulmeve dhe shkeljeve të përsëritura nga  Forcat Pushtuese Izraelite  (IOF)  dhe kolonët hebrenj.Burimi : The PIC