Kolexhi Medina do të mbajë klasa në internet

Publikuar në Shta. 20, 2020, 1:30 a.m.

Klasat e Kolexhit të Shkencave Fetare të lidhura me Xhaminë e Profetit në Median do të mbahen në internet.

Sipas Gazetës Makkah, 442 djem dhe vajza janë regjistruar në kurset e ofruara në vitin e ri akademik të kolexhit.

Duke pasur parasysh pandeminë e koronavirusit dhe me urdhër të Abdul Rahman Al-Sudais, presidenti i Presidencës së Përgjithshme për Çështjet  e Dy Xhamive të Shenjta, menaxhmenti i kolexhit vendosi të organizojë klasat në internet për të paktën shtatë javët e para të vitit te akademik.

Kolexhi ka filluar në vitin 2010 dhe ofron kurse në Fikh dhe Sheriatin Islamik, Tologji, Shkenca Kur'anore dhe Gjuhë Arabe.

Koronavirusi që u shfaq në Wuhan, Kinë, në dhjetor, është përhapur që nga pothuajse çdo vend në botë.

Numri global i të vdekurve është mbi 900,000 me më shumë se 27.7 milion raste të konfirmuara, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë  (OBSH).