Palestina: 6 vdekje, 650 raste të reja brenda 24 orësh

Publikuar në Shta. 15, 2020, 1:08 a.m.

Mai Al-Kailah, Ministri i Shëndetësisë në Ramallah, njoftoi se 6 vdekje dhe 650 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në Palestinë pasi kryen 4,919 ekzaminime gjatë 24 orëve të fundit.

Rastet e reja u shpërndanë si më poshtë 562 infeksione në Bregun Perëndimor të okupuar dhe 88 infeksione në Rripin e Gazës.

Ministria njoftoi se 191 raste janë rikuperuar, përfshirë 149 në Bregun Perëndimor të okupuar dhe 42 në Rripin e Gazës.

Ministria regjistroi 6 vdekje, 4 prej tyre në Bregun Perëndimor dhe dy në Rripin e Gazës, pasi shkalla e rimëkëmbjes në Palestinë arriti 69.8 përqind, ndërsa shkalla e infeksioneve aktive arriti 29.6 përqind, dhe shkalla e vdekjeve ishte 0.6% e të gjitha infeksioneve .

Ministri Al-Kailah shtoi në një njoftim për shtyp të Shtunën, se vdekjet e reja u regjistruan , një grua, 88, nga Al-Fawwar në al-Kalil, një shtetase femër, 79, nga Halhul, një qytetare, 75 vjeç, nga Burkin në Jenin dhe një qytetar 79 vjeç nga Deir Ghassana në Ramallah dhe Al-Bireh, përveç qytetarëve të moshuar në Rripin e Gazës.

Infeksionet e reja u shpërndanë si më poshtë: al-Khalil (85), Nablus (119), Betlehem (59), Kalkilya (53), Ramallah dhe Al-Bireh (72), Jenin (21), Jericho dhe Al-Aghwar ( 19), Tubas (19), Salfit (13), Tulkarem (54), Rripi i Gazës (88), rrethinat  e Jerusalemit  (58), ndërsa nuk u morën të dhëna të reja në lidhje me infeksionet e koronavirusit nga Jerusalemi.

Kailah tregoi se ka 36 pacientë të sëmurë në gjendje kritike që janë pranuar në njësitë e kujdesit intensiv, duke përfshirë 11 që janë vendosur në ventilator.Burimi : The PIC