Islamofobia: Klubi gjerman i futbollit me tifoz anti-mysliman

Publikuar në Gus. 16, 2020, 1:09 a.m.

Siç ishte postuar nga klubi në Twitter, tifozi i paidentifikuar i shkroi klubit Bundesliga duke thënë: "Sot kam kuptuar që FC do të luajë në komplete që kanë një xhami mbi to. Për shkak të faktit se nuk mund të identifikohem me muslimanët dhe xhamitë, tani po bëj të njohur daljen time nga organizata fetare. "

Logoja e klubit akoma përmban Katedralen e Këlnit, por në një peizazh të qytetit siluetë në bluzën e klubit, forma e një xhamie është e dukshme.

Por klubi nuk i dha asnjë të katërtës këtij tifozi anti-musliman, sipas Anadolu Agency.

Mbi një imazh të shënimit të tifozit në Twitter, klubi shkruajti thjesht:

"Ne morëm njoftim nga një anëtar i cili dëshironte të anulonte anëtarësimin e tyre për shkak të xhamisë në çantën tonë. Për këtë, ne themi: mirupafshim dhe faleminderit për idenë!"

Gjermania, një vend me mbi 81 milion banorë, ka popullsinë e dytë më të madhe myslimane në Evropën Perëndimore pas Francës.

Gjermania ka afer 4.7 milion muslimanë - 3 milion me origjinë  turke - dhe sipas vlerësimeve, mbi 11% e popullsisë së Këlnit është myslimane.