Bombat e Forcave Pushtuese Izraelite djegin tokat bujqësore palestineze në Kalkilja

Publikuar në Gus. 7, 2020, 10:22 p.m.

Zonat e mëdha të tokës bujqësore në pronësi palestineze u vunë nen zjarr të hënën pasi Forcat Okupuese Izraelite (IOF) qëlluan rëndë me granata pranë qytetit Hableh në rrethin e Bregut Perëndimor të Kalkilijes.

Burimet lokale thanë se një zjarr i madh shpërtheu pasi granatat e hedhura nga ushtarët e IOF u rene në tokat bujqësore në pronësi të banorëve palestinezë të Hablehut.

Ata njoftuan se dhjetëra dunum  tokë bujqësore janë dëmtuar pjesërisht ose plotësisht në kete  sulm.

Fshati Hableh është në shënjestër të vazhdueshme në sulme nga kolonët dhe ushtarët e Forcave Pushtuese Izraelite. 

Hableh eshtë gjithashtu një nga zonat më të goditura te Kalkilja nga konfiskimi i paligjshëm i tokës dhe zgjerimi i vendbanimeve izraelite.Burimi : The PIC