Gruaja analfabete saudite e mësoi Kur’anin përmendesh

Publikuar në Gus. 4, 2020, 2:01 a.m.

Një grua 68-vjeçare në Arabinë Saudite që është analfabete  ka arritur të mësojë tërë Kur’anin permendesh.

Gruaja, e cila jeton në qytetin e Badia, provinca al-Aflaj,  per 25 vjet e mësoi Kur’anin e Shenjte  përmendësh, sipas faqes së internetit  Al-Anba.

Ajo e arriti duke dëgjuar kendimet e Kur’anit nga hafizë

të shquar dhe duke përsëritur ajetet  në Qendrën Kur'anore Maimuna të qytetit.

Arritja e saj u festua në një ceremoni në Badia të shtunën.

Kur’ani i Shenjtë është Libri i vetëm fetar që është memorizuar nga ndjekësit e tij.

Personat e panumërt në çdo bashkësi muslimane e kanë memorizuar Kur’anin që ditën e parë që u shpall.

Kur’ani ka 30 Xhuze (Pjesë), 114 Sure (Kapituj) dhe 6,236  Ajete.Burimi : IQNA