Ajetullah Hamenei: Qëllimet e armikut kurrë nuk do të realizohen

Publikuar në Gus. 4, 2020, 1:56 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid  Ali Hamenei  tha se armiku kërkon të shkurtojë lidhjet e Republikës Islamike me forcat e rezistencës në rajon, por ëndrrat e tilla nuk do të realizohen.

Duke folur në një fjalim televiziv të premten me rastin e Kurban Bajramit,  Udhëheqësi i quajti sanksionet amerikane ndaj Teheranit si "një krim kundër popullit iranian".

"Sanksionet e përdorura nga amerikanët kundër popullit  iranian  janë një krim, dhe nuk ka dyshim për të," tha Udhëheqësi

"Sanksionet janë një krim kundër një populli ; edhe pse duket se është kundër vendosjes, ai është me të vërtetë kundër të gjithë popullit . "

Udhëheqësi tha se dorëzimi i armikut nuk është mënyra për të hequr sanksionet. "E vetmja ilaç për sanksionet mbështeten në aftësitë e brendshme."

"Ajo që SHBA dëshiron është që ne të braktisim plotësisht industrinë tonë bërthamore, të zvogëlojmë pajisjet tona mbrojtëse në një të dhjetën dhe të heqim dorë nga fuqia jonë rajonale," tha ai.

Sidoqoftë, Udhëheqësi vuri në dukje, energjia bërthamore është "nevoja e prerë" e Iranit, dhe natyra e industrisë është ruajtur edhe përkundër dëmeve të shumta të shkaktuara nga Irani për shkak të marrëveshjes bërthamore të 2015 me fuqitë botërore, të njohur zyrtarisht si Plani i Përbashkët i Veprimit (JCPOA ).

Ajetullah Hamenei tha se armiqtë e Republikës Islamike kërkojnë të arrijnë qëllime afatshkurtra, afatmesme dhe afatgjata, duke vendosur sanksione kundër popullit iranian.

Në afat të shkurtër, ata kërkojnë të imponojnë aq shumë presione sa që populli lodhet, rraskapitet dhe shqetësohet, aq sa ata të qëndrojnë kundër themelimit, tha ai, sipas Press TV.

"Ju e dini që vitin e kaluar ata thanë dhe këtë vit ata thonë se do të ketë një verë të nxehtë - domethënë njerëzit duhet të vijnë dhe të qëndrojnë kundër vendosjes, por ata vetë e morën verën e nxehtë," tha Udhëheqësi, duke iu referuar dukshëm duke iu referuar anti-racizmit mitingje që kanë vazhduar në SHBA për dy muaj tani.

Qëllimi i tyre afatmesëm, tha ai, është të parandalojnë zhvillimin e vendit përmes sanksioneve. "Ata kryesisht kërkojnë të parandalojnë zhvillimin shkencor të vendit," tha ai, duke përmendur vrasjen e shkencëtarëve bërthamorë iranianë si një shembull të përpjekjeve të armikut për të penguar përparimin shkencor të vendit. "

Ajetullah Hamenei tha se qëllimi afatgjatë i armikut është të çojë vendin dhe qeverinë në falimentim.

"Një nga qëllimet e tjera që ata ndjekin është të çmontojnë ekonominë e vendit; nëse ekonomia e një vendi shembet, nuk është e mundur të jetosh më në atë vend, "tha ai.

Ata gjithashtu kërkojnë të arrijnë një qëllim kolateral, që është për të shkurtuar lidhjet e Republikës Islamike me forcat e rezistencës në rajon, vuri në dukje Ajetullah Hamenei. "Kjo sepse ata e dinë që Republika Islamike do të vazhdojë t'i ndihmojë ata aq sa mundet."

Sidoqoftë, shtoi ai, ëndrrat e tyre nuk do të realizohen kurrë dhe siç thotë një fjalë e urtë persiane, "Një deve ëndërron për lëmsh."

Udhëheqësi më tej vuri në dukje një fushatë dezinformuese, e cila funksionon paralel me sanksionet dhe përfshin shtrembërimin e së vërtetës dhe keqpërfaqësimin e realiteteve.

Qëllimi kryesor i fushatës së dezinformimit është të minojë moralin e njerëzve dhe të ofrojë zgjidhje të gabuara për heqjen e problemeve të njerëzve, shtoi Ayatollah Khamenei.

Ai tha se armiqtë sugjerojnë nëse Irani dëshiron që sanksionet të hiqen, ai duhet të heqë dorë nga kërkesat e SHBA. "Ky është thelbi i atyre që thonë ata."

"Disa janë të ndikuar [nga këto fjalë] dhe saktësisht përsërisin atë që dëshirojnë armiqtë, pavarësisht nga dobësitë e vendit ose nënvlerësimin e pikave të përparimit të vendit dhe dhënien e zgjidhjeve të gabuara," shtoi ai.

Sidoqoftë, tha ai, kjo fushatë nuk arrin të ndikojë në shumicën e popullit iranian, sepse ata e kanë njohur armikun dhe e dinë mirë që ata flasin me paragjykime.Burimi : IQNA