Ajetullah Hamenei: Mbartja e fëmijëve detyrë e rëndësishme për familjet

Publikuar në Gus. 2, 2020, 4:06 a.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik Ayatollah Seyyed Ali Khamenei tha se mbajtja e fëmijëve duhet të jetë përparësi për të gjitha familjet.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei mbajti një fjalim për rolin e rëndësishëm të familjeve më 15 gusht 2019, në një takim me disa OJQ-të aktive në punët e familjeve. Një pjesë e vërejtjeve të Liderit është botuar sot nga faqja e tij zyrtare.

Gjatë takimit, Ayatollah Khamenei theksoi katër tema që kishin të bënin me çështjen e familjes, përkatësisht "mbijetesa e familjes", "atmosfera brenda familjes", "pjelloria" dhe "martesa e beqarëve".

Udhëheqësi u bëri thirrje zyrtarëve dhe OJQ-ve që të gjejnë mënyra praktike për të ulur divorcin dhe për të forcuar themelin e familjes.

Ai vazhdoi duke theksuar nevojën e disa rregullave dhe rregulloreve brenda familjes për të ndryshuar disa sjellje që janë kundër drejtësisë. Padrejtësia mund të jetë edhe për burrat ashtu edhe për gratë, tha ai.

Duke iu referuar rëndësisë së rritjes së popullsisë, Ayatollah Khamenei tha se me shkallën aktuale të pjellorisë, Irani do të bëhet një vend i pleqeve  per rreth 30 vjet nga tani dhe ky është një "rrezik i madh". Sigurisht që ka mënyra për të përmirësuar situatën, tha ai, duke u bërë thirrje zyrtarëve dhe njerëzve që të mendojnë për zgjidhje.Burimi : ABNA