Rabbi Glick, një numër i kolonëve defilojnë në Xhaminë Al-Aksa

Publikuar në Korrik 28, 2020, 12:36 a.m.

Dhjetra kolonistë hebrenj të shoqëruar nga forcat e policisë të hënën në mëngjes  defiluan në  Xhaminë  Al-Aksa në Al-Kudsin (Jerusalemin)  e pushtuar.

Sipas burimeve lokale, rabi ekstremist Yehuda Glick ishte në mesin e kolonëve që kryenin lutje hebraike në Portën Bab-Maghariba të Xhamisë Al-Aksa para se të hynin në vendin e shenjtë dhe të vizitonin oborret e tij nën roje të policisë.

Të dielën, 40 rabinë të udhëhequr nga rabi Jisrael Ariel, kreu i institutit të tempullit, defiluan oborret e Xhamisë Al-Aksa.

Kohët e fundit, rreth 58 rabinë nga e gjithë bota nënshkruan një vendim fetar duke u kërkuar dhe lejuar hebrenjve të  perdhosin Xhaminë  Al-Aksa, për të cilën ata pretenduan se ishte Mali i Tempullit.

Një grup çifut i quajtur studentë për Malin e Tempullit gjithashtu nisi një fushatë fondesh për të mbështetur aktivitetet e Judesë dhe pushimet e përditshme në Xhaminë Al-Aksa.