Kolonët hebrenj dogjen ullishtet në qytetin Burin në Bregun Perendimor

Publikuar në Qershor 24, 2020, 1:40 a.m.

Një turmë  kolonësh hebrej ekstremistë të mërkurën vunë zjarrin një ullishte  në qytetin Burin, në jug të Nablusit  në Bregun Perëndimor të pushtuar.

Zyrtari lokal Ghsan Daghlas tha se kolonët nga vendbanimi i paligjshëm i Yitzhar sulmuan një zonë bujqësore në Burin dhe dogjen ullishten.

Ghasan Daghlas shtoi se kolonët sulmuan gjithashtu, nën mbrojtje ushtarake, disa banorë të zonës në qytet, ku ushtarët i sulmuan me  gaz lotësjellës dhe i qëlluan me plumba gome.

Në një incident të veçantë, ushtria pushtuese izraelite  të mërkurën njoftoi një familje te Jerusalemi në qytetin si-Sawahira al-Gharbiya për qëllimin e saj për të shkatërruar shtëpinë e tij.

Shefi i një komisioni lokal i mbrojtjes së tokës Junis Xhaafar tha se ushtarët izraelitë sulmuan qytetin dhe i dorëzuan Yassin Zaatera një njoftim prishjen e shtëpisë së tij.