Më shumë se 10,000 marshojnë në Cyrih kundër racizmit

Publikuar në Qershor 24, 2020, 1:23 a.m.

Më shumë se 10,000 njerëz marshuan përmes Cyrihut të shtunën për të demonstruar kundër racizmit, ndërsa një grup i vogël i majtë përveç protestës kryesore hodhi objekte në polici ndërsa marshimi u ndalua.

Duke brohoritur "Pa drejtësi, pa paqe" dhe "Thuaj emrin e tij: George Floyd", protestuesit, shumica e veshur tërësisht në të zezë, u bashkuan në Financiare të Zvicrës, duke iu bashkuar edhe mijëra të tjerë në zviceranë të tjerë qytete.

Demonstrata janë mbajtur në të gjithë botën kundër racizmit dhe abuzimeve të policisë që nga vdekja e afrikanit -amerikan George Floyd në Minneapolis muajin e kaluar.

Edhe pse tubimet  zvicerane me më shumë se 300 njerëz janë të ndaluar të ndihmojnë në frenimin e përhapjes së koronovirusit të ri, policia tha që ata do të tolerojnë asamblenë e paautorizuar për sa kohë që ajo mbeti paqësore.

Ndërsa marshimi kryesor po shpërndahej, autoritetet u përleshën me një grup të veçantë prej rreth 300 personave të majtë të mbledhur në një shesh në qendër të qytetit të cilët po hidhnin gurë dhe shishe, tha policia.

Policia përdori sprej dhe arrestoi disa persona. Një polic u lëndua.