Norvegjezi dënohet me 21 vjet për vrasje, sulm në xhami

Publikuar në Qershor 14, 2020, 10:07 p.m.

Një norvegjez që sulmoi një xhami të Oslos dhe hapi zjarr, duke mos dëmtuar askënd, u shpall fajtor të enjten dhe u dënua me 21 vjet, burgun më të gjatë të lejuar sipas ligjit Norvegjez.

Philip Manshaus, i cili kishte thënë në gjykatë se ishte penduar që nuk kishte shkaktuar më shumë dëme, "ka dëshmuar se është një person jashtëzakonisht i rrezikshëm," tha prokurori  Johan Oeverberg ndërsa kërkoi dënimin maksimal.

Vitin e kaluar, Manshaus, 22 vjeç, e vrau 17-vjeçarin duke e qëlluar katër herë me një pushkë gjahu në shtëpinë e tyre në periferinë e Oslo-s në Baerum. Pastaj ai hipi në një xhami aty pranë, ku tre burra po përgatiteshin për festimet e Bajramit.  Manshaus gjuajti katër të shtëna nga pushka në derën e xhamisë së xhamisë para se të ndalohet nga një prej burrave në xhami.

Në gjykatë, Manshaus rrëfeu veprimet, por i quajti ato "drejtësi emergjente".