Clirimi i Kudsit Prioriteti i Umetit Mysliman: Shefi i Gjyqësorit në Iran

Publikuar në Maj 26, 2020, 3:47 a.m.

Shefi i Gjyqësorit të Iranit, Huxhat ul-Islam  Sejjid Ibrahim Raeisi nënvizoi rëndësinë e kauzës palestineze dhe çlirimin e qytetit të shenjtë të Kudsit  (Jerusalemit).   

Duke iu drejtuar një takimi të zyrtarëve të gjyqësorit në Teheran të hënën, Huxhat -ul-Islam Raeisi iu referua Ditës së Ardhshme Ndërkombëtare të Kudsit dhe tha se është një përparësi për Umetet e Musliman  të çlirojnë Kudsin.

Ai gjithashtu theksoi krimet e regjimit Sionist ndaj njerëzve të Palestinës, Libanit dhe vendeve të tjera të rajonit dhe tha se regjimi tani po kërkon të zbatojë planin skandaloz të "Marrëveshjes së Shekullit".

SHBA dhe regjimi Sionist kurrë nuk do të kenë sukses në zbatimin e këtij komploti, shtoi kleriku i vjetër.

Dita Ndërkombëtare e Kudsit është një trashëgimi e themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike, Imam Humeini, i cili e caktoi ditën në solidaritet me palestinezët.

Që nga Revolucioni Islamik i vitit 1979 në Iran, Dita Ndërkombëtare e Kudsit është mbajtur në të gjithë botën të Xhuman  e fundit të muajit të agjërimit të muslimanëve të Ramazanit.

Këtë vit, Dita Ndërkombëtare e Kudsit bie të Xhuman, 22 maj.