Asnjë vizitë në Xhaminë e Imam Aliut (a.s.) në Natën e Kadrit, Fitër Bajramit

Publikuar në Maj 26, 2020, 3:36 a.m.

Xhamia e Shenjtë e Imam Aliut (a.s.) në Naxhaf, në jug të Irakut, do të jetë e mbyllur për vizitorët në naten Kadrit dhe te Fiter Bajramit.

Zyra e guvernatorit të provincës Naxhaf tha në një deklaratë se vizitoret nuk do të lejohen të hyjnë në mauzole në këto raste, raportoi faqja e internetit Hazalyoum.

Vendimi është marrë si pjesë e përpjekjeve që synojnë të pengojnë shpërthimin e pandemisë së koronavirusit.

Deklarata gjithashtu thoshte që oraret e mbrëmjes të paraqitura në provincë për të parandaluar mbledhjet do të vazhdojnë, por ato do të fillojnë në ora 8 të mëngjesit në vend të 7 të mbrëmjes.

Nata e Kadrit  do të thotë nata e fatit, nderit dhe dinjitetit. Eshtë kjo natë në të cilën Zbulesa e Parë Hyjnore erdhi në zemër të Profetit të Shenjtë të Islamit (a.s.).

Fiter Bajrami  shënon fundin e muajit të shenjtë të Ramazanit.