18 Vende marrin pjesë në Kongresin Ndërkombëtar të Kudsit

Publikuar në Maj 26, 2020, 3:15 a.m.

Një Kongres Ndërkombëtar që përfshin qytetin e shenjtë të Kudsit  (Jerusalemi) do të mbahet në 17-18 maj 2020

Ajetullah  Ali Reza Aarafi, presidenti i kongresit, tha në një konferencë për shtyp të shtunën se do të organizohet në internet për shkak të koronavirusit.

Ai shtoi se mendimtarët, studiuesit dhe figurat politike nga 18 vende do të japin fjalime në ngjarjen ndërkombëtare.

Duke përshkruar Kudsin  dhe Xhaminë Al-Aksa si simbolet e Islamit dhe civilizimit islam, ai theksoi se mbrojtja e Kudsit është mbi të gjithë muslimanët dhe është e lidhur me interesat kombëtare të të gjitha kombeve islamike.

Kleriku gjithashtu vuri në dukje se ceremonitë Ndërkombëtare të Ditës së Kudsit do të mbahen në Iran dhe vendet e tjera duke respektuar protokollet shëndetësore.

Ai tha se bazuar në një vendim të marrë nga Selia Kombëtare për të Luftuar Coronavirus në Iran, ceremonitë në qytete ku niveli i kërcënimit të koronavirusit është ende i lartë, si në Teheran, njerëzit do të zhvillojnë mitingje në makina.

Diku tjetër në vërejtjet e tij, Ajetullah Aarafi  kritikoj disa vende të rajonit që kanë mbështetur të ashtuquajturin marrëveshje të planit shekullor të propozuar nga SH.B.A., duke theksuar se komploti i SHBA është i dënuar të dështojë.

Dita Ndërkombëtare e Kudsit është një trashëgimi e themeluesit të ndjerë të Republikës Islamike, Imam Homeini, i cili e caktoi ditën në solidaritet me palestinezët.

Që nga Revolucioni Islamik i vitit 1979 në Iran, Dita Ndërkombëtare e Kudsit është mbajtur në të gjithë botën të Premten e fundit të muajit të agjërimit të muslimanëve,  të Ramazanit.

Këtë vit, Dita Ndërkombëtare e Kudsit bie të Premten, 22 maj 2020