Ceremonitë e Ditës së Kudsit do të mbahen në 218 qytete në Iran

Publikuar në Maj 20, 2020, 1:56 a.m.

Tubimet që shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Kudsit (Jerusalemit) do të organizohen në 218 qytete iraniane që janë në zonat e bardha (zonat pa koronavirus).

Kjo u njoftua në një takim të shtunë të Shtabit Kombëtar për Luftimin e Koronavirus, të mbajtur përmes video konferencës dhe të kryesuar nga Presidenti Hassan Rouhani.

Ceremonia do të mbahet pas namazit të së Premtes jo në formën e tubimeve por si mbledhje, tha presidenti.

Falja e Fitër Bajramit gjithashtu duan të mbahen në xhami dhe hapësira të hapura në të gjithë vendin ndërsa respektojnë protokollet shëndetësore, shtoi ai.

Fiter e Bajrami  shënon fundin e muajit të agjërimit të shenjtë të Ramazanit.

Dita NdërkoHumeini, i cili e caktoi ditën në solidaritet me palestinezët.

Që nga Revolucioni Islamik i vitit 1979 në Iran, Dita Ndërkombëtare e Kudsit është mbajtur në të gjithë botën të Premten e fundit të muajit të agjërimit të muslimanëve të Ramazanit.

Këtë vit, Dita Ndërkombëtare e Kudsit bie të Premten, 22 maj 2020.

Si pjesë e përpjekjeve për të frenuar shpërthimin e koronavirusit, tubimet nuk do të mbahen në Iran për të shënuar Ditën e Kudsit këtë vit.