Imam Khamenei ngushëllon martirizimin e forcave të marinës iraniane

Publikuar në Maj 15, 2020, 1:01 a.m.

Udhëheqësi Suprem i Revolucionit Islamik Ajetullah Sejjid  Ali Khamenei në një mesazh për Komandantin e Ushtrisë Abdelrahim Mousavi të martën shprehu ngushëllime për martirizimin e forcave  guximtare detare në anijen Konarak dhe u uroi familjeve shërim për të plagosurit.

Më poshtë është teksti i plotë i mesazhit nga Udhëheqësi i Revolucionit Islamik:

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Gjeneral Major Mousavi, Komandant i Ushtrisë së Republikës Islamike të Iranit

Ngjarja e dhimbshme për anijen Konarak, e cila rezultoi në martirizimin e një numri detarësh të Marinës, ishte  shumë e dhimbshme dhe e dhimbshme për mua. Megjithëse, ata marinarë të zellshëm që humbën jetën në kryerjen e detyrës së tyre të vështirë dhe të nderuar, do të kompensohen, me dëshirën e Zotit, me shpërblimin hyjnor. Sidoqoftë, dhimbja për të humbur të dashurit për familjet e tyre dhe humbja e këtyre të rinjve të sinqertë, punëtorë për forcat detare është e jashtëzakonshme dhe e vështirë për tu duruar.

Ngushëllimet e mia për familjet e tyre të pikëlluara dhe i kërkoj Zotit që t'u japë atyre durim dhe qetësi. Për më tepër, unë i kërkoj Zotit të shërojë ata që janë lënduar. Kërkoj nga zyrtarët përgjegjës që të hetojnë plotësisht këtë incident për të identifikuar ata që janë potencialisht në faj, dhe të marrin të gjitha masat e nevojshme për të parandaluar që incidente të tilla të dëmshme, tragjike të mos ndodhin përsëri.

Sejjid Ali Khamenei,

12 maj 2020