Grupi i Garave të Kur’anit që po mbahet në Irak

Publikuar në Maj 15, 2020, 12:58 a.m.

Pjesa e dytë e edicionit të gjashtë të një Gare te Kur’an në Irak u mbajt me pjesëmarrjen e 21 skuadrave nga provinca të ndryshme të Irakut.

Sipas uebfaqes Al-Kafeel, fituesit e skenës, të cilat përfshijnë katër ekipe të larta nga provincat Astan (Kujdestari) të Imam Ali Aliut (a.s.) , Babil, Al-Muthanna dhe Maysan do të garojnë në fazën gjysmëfinale të garave .

Flamuri i mauzoleut të Hazret Abbasit (a.s.) është çmimi special i Garave  të Kuranit.

Gara Kur’anore vjetore  është veprimtaria më e shquar e Qendres se Shenjte  te Kur’anit,  e lidhur me Xhamine e Hazret Abbasit (a.s.) në muajin e shenjtë të Ramazanit.

Ngjarja Kur'anore e këtij viti po mbahet në formën e një konkursi përmes telefonit për shkak të kufizimeve të koronavirusit.