Joe Biden me shpresë presidenciale në SHBA "kundërshton aneksimin e Bregut Perendimor nga Izraelit "

Publikuar në Maj 15, 2020, 12:50 a.m.

Një ndihmës i nivelit të lartë të kandidatit presidencial amerikan Joe Biden tha se Biden kundërshton aneksimin e Izraelit të Bregut Perëndimor të okupuar.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu të hënën u zotua të vazhdojë përpara me aneksimet e diskutueshme për të cilat analistët thonë se po marrin okupimin e paligjshëm të Izraelit në Bregun Perëndimor një hap më tej.

Plani i aneksimit erdhi pasi Netanyahu dhe rivali i tij politik  Benny Gantz nënshkruan një marrëveshje për një qeveri uniteti që mund të përshpejtonte planet e kryeministrit për të aneksuar pjesë të Bregut  Perëndimor  në muajt e ardhshëm.

Këshilltari i lartë i politikës së jashtme Toni Blinken nxiti që Bideni ishte në përputhje me mbështetjen e tij për zgjidhjen e dy shteteve dhe nuk tregoi asnjë shenjë të ndryshimit të saj në një të ardhme të parashikueshme, sipas Jewish Insajder.

Biden ka qenë "në rekord disa herë [se] hapa të njëanshëm të ndërmarrë nga të dyja palët për të bërë mundësinë e një rezultati të negociuar të dy shteteve më pak të mundshme është diçka që ai kundërshton, dhe që përfshin aneksimin," tha Blinken, nga  Izraeli të Bregut  Perëndimor"