Musalla e Re e Mesxhid al-Haramit dezinfektohet 7 herë në ditë

Publikuar në Maj 14, 2020, 1:55 a.m.

Rreth 1.200 litra dezinfektues përdoren për të sterilizuar Musalla, e njohur si Mukabbariya, sipas faqes së internetit të alyaum.com.

Muret, dyshemetë dhe tavanet dezinfektohen dhe qilima lahen vazhdimisht për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, tha Kryesija e Përgjithshme për Ceshtjet  e Dy Xhamive të Shenjta.

Musalla e Re , e ndërtuar në një sipërfaqe prej 210 metra katrorë, është përuruar së fundmi.

Në Masxhidi  al-Haram, Qa'abja  e Shenjtë, Haxhae  al-Asvad (Guri i Zi), Rukn Yamani dhe Mekami  Ibrahim  janë ndër vendet që sterilizohen çdo ditë.