Grupi Myslimano -Katolik bën thirrje për Ditën e Agjërimit të Përbashkët, Lutje

Publikuar në Maj 8, 2020, 12:04 a.m.

Komisioni i Lartë i Vëllazërimit Njerëzor i sponsorizuar nga Vatikani ka bërë thirrje për një ditë të zakonshme të lutjes dhe agjërimit. 

Ai  tha që bota po përballet me një rrezik të madh që kërcënon jetën e miliona njerëzve në të    gjithë botën për shkak të përhapjes në rritje të pandemisë koronavirus (COVID-19). "

"Ndërsa ne riafirmojmë  llojet e ilaçeve dhe hulumtimeve shkencore në luftimin e kësaj pandemie, nuk duhet të harrojmë të kërkojmë strehim te Zoti, Gjithë Krijuesi, pasi përballemi me një krizë kaq të rëndë,  thuhet në mesazh.

"Prandaj, ne i bëjmë thirrje të gjithë popujve në mbarë botën të bëjnë vepra të mira, të respektojnë shpejt, të luten dhe t'i bëjnë shtesa të devotshme Zotit të Plotfuqishëm për t'i dhënë fund kësaj pandemie," thuhet në deklaratë.

Komiteti i Lartë i vëllazërimit njerëzor u rrit nga Dokumenti për vëllazërimin njerëzor të nënshkruar nga Papa Françesku dhe Shejh Ahmed el-Tayeb, Imami i Madh i Al-Azhar, gjatë një udhëtimi të Papës në Emiratet e Bashkuara Arabe në shkurt 2019.

Komiteti u krijua për të siguruar qëllimet e Dokumentit dhe takohet me udhëheqës fetarë dhe udhëheqës të tjerë botërorë "për të mbështetur dhe përhapur vlerat e respektit të ndërsjellë dhe të bashkëjetesës paqësore".

Komiteti i Lartë "aspiron të ndërmarrë sfida komplekse me të cilat përballen komunitetet e të gjitha besimeve, me një qasje ndaj hapjes, mësimit dhe dialogut", thuhet në faqen e saj të internetit.

Në mesazhin e tij të shtunën, komiteti i bën thirrje secilit "nga kudo që të jetë dhe sipas mësimeve të fesë, besimit ose sektit" të "lusin Zotin për të hequr këtë pandemi nga ne dhe gjithë botën, për të na shpëtuar të gjithëve  nga kjo fatkeqësi, për të frymëzuar shkencëtarët për të gjetur një kurë që mund ta kthejë këtë sëmundje dhe të shpëtojë tërë botën nga pasojat shëndetësore, ekonomike dhe njerëzore të kësaj pandemie serioze. "

Për më tepër, teksti fton besimtarët e botës së çdo besimi që ta bëjnë ditën e enjte 14 maj "një ditë për agjërim, lutje dhe lutje për të mirën e gjithë njerëzimit".

Udhëheqësit fetarë dhe popujt në mbarë botën janë të ftuar që "së bashku të lutemi Zotin e Plotfuqishëm për të ruajtur tërë botën, të na ndihmojnë të kapërcejmë këtë pandemi, të rivendosim sigurinë, stabilitetin, shëndetin dhe prosperitetin, në mënyrë që, pasi të ketë mbaruar kjo pandemi, bota jonë do të bëhet një vend më i mirë për njerezimin.