14 palestinezë të rrëmbyer nga policia izraelite në Jerusalem, Al-Kuds

Publikuar në Maj 7, 2020, 11:58 p.m.

Policia  pushtuese izraelite  ne sabah të martën rrëmbeu 14 shtetas  palestinezë, përfshirë persona të shquar, gjatë fushatave në Jerusalem.

Sipas  burimeve lokale, forcat policore izraelite kanë rrëmbyer Sekretarin e Konferencës Popullore Bilal al-Natsha, menaxherin e zyrës së tij Muaad al-Ashhab dhe kreun e komisionit  për varrezat Mustafa Abu Zahra pas bastisjeve në shtëpitë e tyre në Jerusalem.

Figura të tjera të shënuara në Jerusalem u morën gjithashtu nga policia nga shtëpitë e tyre. Ata janë identifikuar si Imad Awad nga Konferenca Popullore, gazetari Tamer Obeidat dhe poeti Rania Hatem.

Ndërkohë, shtatë të rinj të Jeruzalemit u rrëmbyen nga forcat e policisë gjatë një fushate në rrethin Issawiya.

      Përleshjet raportohet se shpërthyen në lagjen Obeid të Issawiya gjatë të njëjtës fushatë arrestimi policie.

       Një tjetër djalë i Jerusalemit, i identifikuar nga  Xhad al-Ghoul, u rrëmbye gjithashtu nga forcat e policisë pasi ata sulmuan shtëpinë e tij në rrethin Silwan.