Kolonët izraelitë perdhosin Xhaminë el-Aksa në Jerusalem

Publikuar në Tet. 11, 2019, 2:02 a.m.

Një turmë e kolonëve hebrenj të dielën sulmuan Xhaminë  e Shejte al-Aksa në Jerusalemin e pushtuar në mes të pranisë së rëndë të policisë.

Burimet lokale thanë se dhjetëra kolonistë izraelitë hyjnë me dhune në Xhaminë al-Aksa përmes  Portës al-Maghareba dhe kryen turne provokuese brenda kompleksit  te Xhamise Al-Aksa.

Ndërkohë, kufizimet u shtrënguan mbi besimtaret palestinezë që hyjnë në xhami.