Shefi i ushtrisë përsërit qëndrimin e fortë të Iranit për sigurinë rajonale

Publikuar në Shta. 13, 2019, 12:02 a.m.

Komandanti, Gjeneral Majori i Ushtrisë së Iranit, Sejjid  Abdulrahim Mousavi përsëriti qëndrimin e fortë të Iranit për ruajtjen e sigurisë rajonale, duke thënë se qëllimi do të arrihet përmes konvergjencës dhe bashkëpunimit të vendeve të rajonit.

"Siguria e qëndrueshme bazohet në bashkëpunimin rajonal dhe pjesëmarrjen e vendeve të rajonit," tha gjeneral majori Mousavi të enjten.

"Pra, natyrisht, rajoni do të jetë i sigurt për ata që kërkojnë siguri dhe do të bëhen të rrezikshëm për piratët detarë dhe ata që duan ta tërheqin rajonin në pasiguri," shtoi ai.

Shefi i ushtrisë përsëriti qëndrimin e fortë të Iranit kundër kërcënimeve të jashtme, duke thënë, armiqtë tanë, dhe mbi të gjitha qeveria terroriste e Shteteve të Bashkuara, janë përpjekur të ushtrojnë presion maksimal mbi popullin  iranian në vitet e kaluara, por përpjekjet e tyre nuk kanë arritur në asgjë .

"Populli i guximshëm iranian dhe forcat e armatosura nuk do t'i lënë armiqtë të arrijnë qëllimet e tyre."

Komandanti theksoi se forcat e armatosura iraniane janë gjithmonë të gatshme të shmangin çdo kërcënim që kërkon të rrezikojë sigurinë dhe integritetin e vendit.Burimi : MNA